Ez a weboldal cookie-ket (sütiket) használ, hogy a webáruház megfelelően működjön.

Elektromos fűtés gazdaságosan

Az elektromos fűtés fali fűtőpanellel gazdaságos és rugalmas megoldás

Ha egy konditermet, vagy más üzlethelyiséget nyit, nem csak a kiváló minőségű burkolatról, hanem a fűtésről is gondoskodnia kell. Ez gyakran nagyon nehéz feladat, különösen, ha a vállalkozása társasházban vagy bérleményben működik.

Az elektromos fűtés gyorsan és egyszerűen telepíthető, ráadásul a korszerű technológiának köszönhetően valamennyi falra szerelhető elektromos radiátor vagy fűtőpanel mára már energia takarékosnak mondható.

Miért lehet Önnek is jó fűtési megoldás a fali elektromos radiátor?

PipácskaGyorsan telepíthető - a fali fűtőpanel felszereléshez csak 1-2 tipli és csavar kell

PipácskaNem szükséges villanyszerelő - csak be kell dugni a konnektorba és már működik is

PipácskaNem kell kémény - társasházban, tömbházban is megfelelő fűtés

PipácskaGazdaságos - a korszerű elektromos radiátor kevesebb áramot fogyaszt

PipácskaRugalmasan használható  - ha bérleményt vált, magával viheti a fűtőkészüléket


Biztos, hogy energia-hatékony a kiválasztott elektromos radiátor?

Szerencsére az Európai Unió szigorú előírásai miatt az elektromos fűtés vásárlása során a vevőnek könnyebb dolga van mint korábban. A sok marketing leírás mellett objektív információk alapján dönthet. Valamennyi fűtés céljára készült, fali  elektromos radiátor meg kell feleljen az úgynevezett ErP előírásoknak. Azt, hogy melyik elektromos radiátor felel meg az ErP előírásoknak, szigorú pontrendszer alapján döntik el. Ez azt jelenti, hogy különböző tulajdonságokkal rendelkező elektromos fűtőkészülékek is megkaphatják ezt a minősítést. Ilyen minősítéssel kell, hogy rendelkezzen minden fűtési célú elektromos törölközőszárító is, ugyanakkor a mobil villanyradiátorokra kevésbé szigorú előírás vonatkozik. Azt javasoljuk, hogy ha gazdaságos elektromos fűtést szeretne, mindenképpen ErP ready fali elektromos radiátorok közül válasszon.


Mik az energia-hatékony elektromos radiátor főbb tulajdonságai?

ErP ready energia-hatékony elektrormos radiátor.Ahogy fent már olvashatta, az ErP ready minősítést eltérő funkciókkal is el lehet érni, azonban van néhány jellemző tulajdonság ami szinte minden ilyen elektromos radiátor esetében általánosnak mondható. Mivel az elektromos fűtés annál gazdaságosabb, minél pontosabb a szabályozása, a nagyon precíz, teljesen elektronikus szabályozás alaptulajdonság. Ilyen vezérléssel az elektromos fűtőkészülék típustól függően akár +/- 0,05 °C-os pontossággal is képes méri a szoba hőmérsékletet és eszerint szabályozni a tényleges fűtést.

Az elektronikus vezérlés számos olyan funkcióval egészül ki, amely az elektromos fűtés üzemeltetését gazdaságosabbá teszi. A legfontosabb ilyen tulajdonság a heti programozás, aminek a segítségével a hét minden napjára beprogramozhatók azok az időszakok amikor a fűtőkészüléknek a komfortos szoba-hőmérsékletet kell tartania. Sok fali fűtőpanel esetében nem csak a komforthőmérséklet, hanem a készenléti hőmérséklet is külön beállítható.

Némelyik elektromos fűtőpanel jelenlét érzékelővel is fel van szerelve, ami azt jelenti hogy a villanyradiátor automatikusan felismeri, ha valaki belép, vagy távozik a helyiségből és a szükséges fűtési teljesítményt ennek megfelelően állítja be. Ilyen jelenlét érzékelővel ellátott, komfortos fűtőkészülék az Ivigo Professional elektromos kovnektor. Ez a fűtőpanel nyitott ablak érzékeléssel is ellátott, melynek lényege, hogy ha a hőmérséklet hirtelen esni kezd a szobában (mert például nyitva marad az ablak), a villanyradiátor magától kikapcsol, így az elektromos fűtés még néhány percig sem megy feleslegesen.

Van olyan fűtőpanel is ami WiFi hálózaton keresztül programozható. Ilyen a Thermor Soprano Sense 2 WiFi elektromos radiátor, ami ráadásul azzal is kitűnik, hogy egyszerre fűt meleg levegővel (mint egy elektromos konvektor) és sugárzó hővel (hasonlóan mint egy infrapanel).

Az elektromos fűtés ezekkel a korszerű technikai megoldásokkal sokkal gazdaságosabb, mint a régebbi, egyszerű mechanikus vagy elektromechanikus termosztáttal szabályozott villanyradiátorokkal.


Milyen sokáig fog működni az elektromos fűtés, mennyire tartós a fűtőpanel?

Ha egy nagyobb, ismertebb márka fűtőkészülékei közül választ, nem járhat rosszul. A minőség általában a biztosított garanciaidő hosszában is megjelenik. A Thermor elektromos radiátor szakáruházban a Thermor fűtőkészülékekre a törvényben előírt 1 év helyett 5 év teljes körű garancia biztosított, méghozzá külön kötelezettségek nélkül. Ez azt jelenti, hogy az 5 év garanciához nem kell külön fizetni és nem kell regisztrálni sem, alapból jár. A hosszú garancia idő nem véletlen, ugyanis valamennyi Thermor elektromos radiátor speciális zárt fűtőbetéttel készül. Nincs izzó fűtőszál, helyette egy elektromosan szigetelt, bordákkal ellátott fűtőbetét melegíti fel a levegőt, ami nem izzik és nem okoz kellemetlen porszagot sem. Ez a fűtőbetét csak nagyon nehezen tud kiégni, ezért a fűtőkészülék élettartalma hosszú, akár több 10 év.

A villanyradiátor tartósságát és az elektromos fűtés biztonságát fokozza, hogy a Thermor fűtőpanelek túlmelegedés érzékelővel és borulásérzékelővel is ellátottak. Ez azt jelenti, hogy túlmelegedés esetén az elektromos radiátor kikapcsol, de ha kihűlt -szerelés nélkül- újra használható. A borulás érzékelő hasonlóan működik: ha a lábakra szerelt mobil villanyradiátor (Ugyanis lábak is rendelhetők!) feldől, magától kikapcsol, de felállítva természetesen tovább üzemel.


A fürdőszobában is jó a fűtőpanel, vagy elektromos törölközőszárító kell?

ErP ready elektromos törölközőszárító radiátor programozással.Fürdőszobában -a biztonsági előírások betartása mellett- minden IP 24 védelemmel rendelkező fali fűtőpanel és elektromos törölközőszárító radiátor használható fűtésreElsősorban azt kell eldönteni, hogy a fűtés vagy a törölköző szárítás és melegítés a fontosabb.

Az elektromos törölközőszárító elsődleges célja lehet a fűtés, de a szárítás is. Ha az elektromos törölközőszárító radiátor elsődleges rendeltetése a fűtés, akkor az is ErP ready minősítésű kell legyen. Ilyen ErP ready fürdőszobai fűtőkészülék a Thermor Riva 4 elektromos törölközőszárító radiátor, amely a maximális energiatakarékosság érdekében programozható és számos kiegészítő funkcióval ellátott.

Amennyiben a fő funkció a szárítás akkor a fűtés csak másodlagos. Ha ruhát, törölközőt szeretne szárítani, akkor csak az elektromos törölközőszárító lesz megfelelő, ugyanis a fali fűtőpanelt letakarni nem szabad, ez utóbbi készülék csak mint fürdőszobai elektromos fűtés jöhet szóba. A Vigo törölközőszárító radiátor, -bár természetesen fűt is- inkább csak törölközőszárításra, melegítésre javasolt, mert ezen a fűtűkészüléken csupán a fűtésiteljesítmény választható ki. Ugyanakkor a Corsaire elektromos törölközőszárító akár fűtésre is megfelelő, mivel ezen a kívánt szobahőmérséklet egy tekerőgomb segítségével könnyedén beállítható.