Ez a weboldal cookie-ket (sütiket) használ, hogy a webáruház megfelelően működjön.

GEOTEX 50 geotextília
6.330 Ft (4.984 Ft + ÁFA)

GEOTEX 50 geotextília

6.330 Ft (4.984 Ft + ÁFA)
Termék védjegye:
Egységár: 6.330,00 Ft/csomag
  • Elválasztja a talajrétegeket, erősíti az ágyazatot.
  • Növeli a műfű teherbírását és élettartamát.
  • Véd a növényeket a gyomosodás ellen.
Cikkszám: 2006273
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Geotextília műfű, térburkolat és növények alá

A geotextília elválasztaja egymástól a talajrétegeket, erősíti az ágyazatot és teherbíróbbá teszi a gyepszőnyeget. A használatával az ágyazat stabilabb a műfű pedig hosszabb élettartamú lesz.

Miért hasznos a geotextília, milyen funkciói vannak?

Elválasztja a talajrétegeket. Ez a geotextilia legfőbb funkciója. A térburkolat vagy a műfű ágyazat kialakítása során különféle rétegek követeik egymást. A getextília megakadályozza, hogy az altalaj keveredjen a ráhelyezett kőzúzalékkal. Hasznos elválasztó a különféle frakciók között is, megakadályozza hogy a legfeleső finom zúzalék réteg vagy homok az alatta lévő durvább frakcióval keveredjen. A geotextília akkor is hasznos, ha különféle anyagokat (pl. PVC fólia, tófólia, hőszigetelő anyag) kell elválasztani egymástól vagy az ágyazattól. Ilyen esetekben a különféle rétegek roncsolódásának megelőzését segíti elő.

Védelem. A különféle rétegek elválasztása során védelmet nyújt. A zúzalékra terített geotextília megakadályozza, hogy a hegyes kavicsok a vízszigetelést vagy például a tófóliát átbökje. Ezen kívül a növekvő gyökerekkel szemben is védelmet nyújt. Nem csak a vízszigetelés alatt, hanem afölött is hasznos hiszen a szigetelésre faágak és kövek is eshetnek. A műfű, gyepszőnyeg alatt szintén fontos védelem, a kiálló kavicsok ellen.

Erősítés. A geotextíliának erősítő szerepe is van. Ez a funkciója a laza altalaj esetében és a töltések szerkezetének megerősítse során használható ki. Mivel a geotextília eloszlatja a felülről érkező terhelést, nem csak a talajrétegek között, de közvetlenül a műfű alá helyezve is erősíti a gyepszőnyeget.

Szűrés. A szűrés az elválasztással együtt működik. A geotextília biztosítja a vízmozgást a talajrétegek között, ugyanakkor megakadályozza, hogy a talaj vagy a homok a kavicsrétegekbe mosódjon. A töltések erősítése során megakadályozza a talajszemcsék kimosódását, így a töltés állékony marad. Nagyon hasznos a dréncsövek telepítése során is, mert nem engedi, hogy a dréncsövet körülvevő apró kőzuzalék- és talajszemcsék a kavicsréteg és a dréncső vízelvezető képességét csökkentsék.

Védelem a gyomok ellen. Elkerülhetjük a gyomosodást, ha a geotextíliát a talajra terítjük, és a növényeink számára egy bemetszést csinálunk rajta. Az ültetést ebbe a bemetszésbe kell elvégezni. Magát a geotextíliát mulcsréteggel fedhetjük le, ezzel téve esztétikussá a kertet.

Termék rendeltetése talajrétegek szétválasztása, erősítés
Szín fekete
Hossz 10 m
Szélesség 3,2 m
Felület 32 m2
Súly 1,5 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.